Presiden PAS dibebaskan

Abdul Hadi dan setiausaha politiknya di atas trak polis sebelum
dibawa ke Balai Polis Jinjang dan kemudiannya ke IPK KL.
Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dibebaskan jam 7.25 malam dengan cara dihantar terus ke rumah penginapan beliau dekat Sentul.

Menurut sumber, Abdul Hadi dihantar dengan sebuah kereta polis selepas kenyataan beliau direkodkan di IPK Kuala Lumpur. Pengerusi Bersih 2.0, Datuk S Ambiga juga dibebaskan jam 6.30 petang tadi.

PAS menuntut supaya Presidennya, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dan lain-lain dibebaskan segera sebelum satu juta ahlinya turun berkampung ke Bukit Aman. Penolong Setiausaha Agung PAS, Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi dalam sidang medianya menuntut Abdul Hadi dibebaskan dalam masa 24 jam sebelum ahli-ahli PAS dari seluruh pelusuk negara datang berhimpun di Bukit Aman.

Abdul Hadi ditahan polis di KL Sentral bersama setiausaha politiknya, Dr Shamsuri Mokhtar dan dibawa naik ke trak polis. Beliau kemudiannya di bawa ke Balai Polis Jinjang. Dari sana, Abdul Hadi dimaklumkan dibawa ke IPK Kuala Lumpur oleh sebuah kereta polis.

Selain Abdul Hadi, turut ditangkap adalah lebih 500 peserta perhimpunan termasuk pemimpin kanan Bersih dan Pakatan Rakyat di samping Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaludin. Mohamad Sabu, Datuk S Ambiga, Azmin Ali, Salahudin Ayub, Datuk Mahfuz Omar, Tian Chua dan lain-lain turut ditangkap. Kesemua mereka masih ditahan dan besar kemungkinan terpaksa tidur di pusat tahanan malam ini.berkaitan:
Bersih 2.0 hanya mukadimah - Abdul Hadi
Bersih berjaya capai matlamat - Dr Hatta
Peserta perhimpunan meninggal kerana sesak nafas terhidu gas pemedih
Gelombang BERSIH 2.0 gagal disekat
Samad Said: Bersih sangat berjaya, kerah 50,000 meskipun BN halang
Mat Sabu dakwa ditahan selepas dilanggar kereta polis
IGP: Hanya 6,000 sertai himpunan Bersih 2.0
Nik Aziz: Polis tindas, rakyat akan tambah benci Umno
'Agong perkenan terima memo tetapi dihalang polis'

sitemap / senarai lengkap daftar isi KongsiCerita.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kongsi Cerita Kongsi Cerita
solihin zubir
Great 1:1 Traffic Exchange
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More